Ondernemers die een Virtual Assistant inhuren bereiken meer dan jij

Veel ondernemers hebben baat bij een VA. Zo ook Wouter, een ondernemer in hart en nieren met een goedlopend bedrijf. Hij is altijd op zoek naar nieuwe kansen en verbeteringen. De laatste maanden gaat zijn tijd en aandacht meer naar de operationele zaken. Hij werkt steeds meer IN zijn bedrijf, dan AAN zijn bedrijf. Hij komt maar niet toe aan die volgende stap in zijn onderneming. Hij wil graag groeien naar zijn next level. Dit zorgt ervoor dat de gewenste groei niet soepel verloopt en hij steeds bezig is met zaken waar hij helemaal niet mee bezig wil zijn.

Ondernemers die een Virtual Assistant inhuren bereiken meer dan jij

De drukke tijden op zijn werk en het hebben van een gezin, zorgen ervoor dat Wouter eigenlijk niet eens meer weet wat vrije tijd echt is. Zijn werkweek is 24/7, zeven dagen in de week geworden. Waar is zijn weekend gebleven? Vakanties zijn allang geen vakantie meer. Wouter is er klaar mee.  Dit kan zo niet langer, er moet een oplossing komen. En deze vindt hij al snel: een virtual assistant inhuren!

Wat houdt dat in, een virtual assistant


Een virtual assistant of VA is iemand die met behulp van (online)-tools ondersteuning biedt aan ondernemers. Denk hierbij aan administratief werk, het beheren van je mailbox, het bijhouden van je agenda, het organiseren van vergaderingen, het opzetten en beheren van je nieuwsbrieven, content voor je social media en voor het klein onderhoud van je website.

Het meest interessante is niet de taken die een VA van je overneemt, maar wat het effect is van het inhuren van een virtual assistant. Dit zijn dan ook gelijk de redenen waarom jij als ondernemer meer verdient met een VA, dan een ondernemer zonder een VA.

Overzicht: 

Het structureren van je werkzaamheden, het in kaart brengen van je to-dolist en de planning, zorgt ervoor dat je het overzicht weer terug krijgt. Een VA helpt jou daarbij en zo bepaal je samen welke taken structureel tergkomen en die je kunt gaan uitbesteden en waar jouw focus en prioriteiten liggen. Zo word je als ondernemer dus veel productiever en ga je effectiever te werk.

Focus:

Door te gaan uitbesteden zijn er minder zaken die jouw aandacht vragen. Dat zorgt er weer voor dat jij tijd en ruimte hebt gecreëerd voor zaken die jouw focus nodig hebben. Denk aan ontwikkelingen in je vakgebied, strategische vraagstukken en de toekomst van jouw onderneming.

Tijdwinst: 

Het ondersteunende werk uitbesteden levert je altijd tijdwinst op! Simpelweg omdat je het niet zelf meer hoeft te doen. Een VA kan al die organisatorische taken sneller uitvoeren en is het dus gewoon veel slimmer om dit niet meer zelf te doen. Je koopt dus tijd en wat is jou dat waard?

Plezier:

Je bent geen ondernemer geworden om vervolgens zelf al die taken te gaan doen toch? Door taken uit te besteden die jou afleiden van het ondernemen, kun je weer gaan doen wat je het allerliefste doet! Daarmee komt het plezier in je ondernemerschap terug. Dat heeft weer een positief effect op je business en daarmee ook op je privéleven. En daar word het thuisfront dan weer blij van.

Minder stress: 

Het uitbesteden en meer overzicht zorgen voor minder to-do’s en veel minder stress rondom een deadline. Uit onderzoeken blijkt dat wanneer je afgeleid bent of word, het minimaal weer één minuut duurt voor je weer je focus terug hebt bij waar je op dat moment mee bezig was. Stel je voor dat je dat zo’n 50 keer per dag overkomt (telefoontjes, mail, ad-hoc to-do’s die bovenop je al bestaande to-dolist komen, vragen, whatsappjes enz.) dan verlies je al bijna een uur per dag door het gebrek aan focus!

Dat dit je stress oplevert is dan dus ook niet zo heel raar. Je bent de hele dag druk, maar aan het einde van die dag heb je het idee dat je niets hebt gedaan en die to-dolist is ook nog langer geworden dan toen je vanmorgen begon. Een virtual assistant kan taken van je overnemen, zodat jij veel minder hoeft te doen op een dag. Waardoor jij veel meer focus hebt voor wat je wel moet en wil doen.

Dit levert een virtual assistant je op in euro’s

Jij als ondernemer wil natuurlijk weten hoe deze redenen zich omzetten naar meer omzet.
Daarvoor maak ik even een simpel rekensommetje van voor je. Stel jij verdient € 100,- per uur. De VA verdient minder dan jij, daar is al je eerste winst als zij de dingen doet waar jij je niet mee bezig zou moeten houden. (Verdien jij geen € 100,- per uur dan nog behaal je winst met een virtual assistant.)

Van de 10 uur die jij op een dag werkt, ben je al snel 2 uur kwijt aan het checken van alleen al je email, administratieve zaken, afspraken maken, offertes aanvragen en andere ad-hoc taken. Als een virtual assistant deze taken van jou overneemt, kost je dat dus 2 x € 55,- = € 110,-. Een goede VA doet dit werk sneller en beter dan jij, dus kan in 2 uur meer voor elkaar krijgen dan jij. (hé weer winst)

Jij houdt dan dagelijks 2 uur (of misschien wel meer) van je tijd over, die jij kunt besteden aan datgene wat nodig is en waar jij € 100,- mee verdient. In dat geval levert een assistent je PER DAG dus € 90,- op. (€ 200,- min die € 110,-) Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eerder naar huis te gaan, te gaan sporten of tijd met je gezin of vrienden door te brengen.
Zodat je hoofd ook weer even leeg is en je de volgende dag er weer fris tegenaan kunt.

Stel dat je 3 van de 5 werkdagen jouw assistent inzet voor 2 uur per dag. Dan heb je ongeveer 24 uur per maand om te besteden aan andere zaken. Reken zelf maar uit wat dat voor jou zou kunnen opleveren….

Weten wat het jou kan opleveren?

Wil jij meer werken AAN je bedrijf dan IN je bedrijf?
Wil je dat vakanties weer echt vakanties worden?
Wil jij minder stress en je geen zorgen maken wanneer je een dagje vrij neemt?
Wil jij met een gerust hart je telefoon gewoon is een dagje weg kunnen leggen?

Wil jij weten of ik voor jou ook meer geld, tijd en productiviteit op kan leveren? 
Laten we eens een Virtueel Bakkie doen. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

The Kick-Ass Virtual Assistant is jouw samenwerkingspartner.

Lees hier mijn vorige Blog
Volg mij op LinkedIn of Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.