Hoe maak je Time Tracking leuk?

Een onverwachte tip van Daphne

Er zijn maar weinig mensen die het bijhouden van hun uren echt leuk vinden. Het is vaak een gedoe, het schiet erbij in, je hebt wel betere dingen te doen… Kortom, de meeste vinden dit het vervelendste van het ondernemerschap. Liever focus jij je op de leukere dingen en taken die je geld en energie opleveren dan dat saaie klusje. Vaak wordt het dan een soort van nattevingerwerk: ik zal wel zoveel tijd hier aan besteed hebben denk ik  ongeveer.

Als je werkt met uurtje factuurtje kan dit wel een probleem zijn. Hoe weet je nu hoeveel tijd je nu aan die klant besteed hebt? Heb je nog tijd over of ben je ver over die uren heengegaan die je begroot had? Oeps dat kost je geld!

Uren registreren.

Ik was ook zo’n persoon, wilde graag mijn tijd bijhouden. En meer inzichtelijk hebben aan welke taak besteed ik nu hoeveel tijd. Is dit prima of doe ik daar veel te lang over.
Ik werk met abonnementen en strippenkaarten dan moet ik bijhouden hoeveel uur ik voor mijn klant aan het werk ben geweest. Dit vind ik fijn, maar geeft ook duidelijkheid naar mijn klant waar ik de betaalde uren aan heb gespendeerd.

Ik heb het geprobeerd in mijn agenda bij te houden. Ik heb apps op mijn laptop of telefoon geïnstalleerd een simpele kookwekker de timer op mijn telefoon. Ja, bij alles startte ik met volle moed en einde van de dag had ik mijn timer s‘ ochtends netjes aan gezet en ’s avonds zette ik hem uit en had ik mijn werk dag getimed maar niets van mijn taken.

Waar besteed ik mijn tijd aan?

Hoe ging ik er nu achter komen waar ik mijn tijd aan besteedde?
Hoe kon ik makkelijk aan mijn klant verantwoorde hoeveel tijd ik besteed had? Natuurlijk ben ik zelf ook iemand die uren schrijven niet leuk vind anders was ik er wel goed in geweest en had ik er geen hulp bij nodig.

Dus ben ik op zoek gegaan naar de oplossing of eigenlijk ik kwam hem toevallig tegen. Volledig geïnfluenct kan ik wel zeggen en ik ben er nog blij mee ook. Ik kwam de timeular tegen bij de juriste Charlotte in haar vlog. Ik dacht wow dat ding is cool. De gadget freak in mij was gelijk getriggerd en ging verder op onderzoek uit.

Timeular

Deze bijna “diamant” is een superslimme mooi gedesignde en ontzettend makkelijk oplossing voor het bijhouden van je uren. Je connect hem met je laptop via bluetooth je plakt voor je taken de bijbehorende stickers en in de app geef je elk diamant vlak een taak.
Dan heb je het moeilijkste van de Timeular gehad! Daarna is het leg hem met het vlakje van de taak die je uitvoert naar boven en hij start de tijd! Word je gestoord tijdens je taak door een beller hub draai de timeular naar de taak bellen en hij stopt je oude taak en start de taak bellen.

De Prijs

Ja, als je voor het eerst op de website komt denk je waarschijnlijk JEMIG das een duur ding! Maar als je goed gaat rekenen valt dat op zich nog wel mee tenminste dat vind ik. Los kost hij € 89,00 en krijg je 1 maand een pro abo dan kan je alle voordelen ontdekken. Het abonnement is € 7,00 per maand.
Koop je hem direct met het pro dan betaal je voor een jaar € 129,00. Reken even met mij mee € 7,00 x 12 maanden = € 84,00. € 129,00 – € 84,00 = € 45,00 Ik begin hem al minder duur te vinden en jij? Je kunt hem de Timeular app integreren met diverse andere apps en je agenda. Je kan uitdraaien van je uren maken. Alles in letterlijk en figuurlijk 1 handomdraai.

Simpeler kan het niet gemaakt worden en ik denk ook niet makkelijker. Ja, oké er blijft 1 ding over je moet het wel doen! Je hebt aangegeven in je Timeular van wanneer tot wanneer je werkdag is. Elke ochtend zegt timeular in een pop-up schermpje dat je even je timeular tracker moet draaien. Hoe handig!!! Zet de Timeular naast je muis (als je een losse gebruikt of aan de kant van je laptop/computer van je dominante hand en serieus je vergeet hem echt niet meer. En ben je nu toch vergeten een keer een taak te tracken kun je in je tracker app gewoon de invoer aanpassen of een buiten de deur afspraak invoeren.

Omdat de software dus exact registreert hoe lang jij met iets bezig bent krijg jij dus ook het inzicht of bepaalde taken die je uitvoert jou te veel tijd en dus geld kosten. Want die uren had je wellicht beter aan een betalende klant kunnen besteden.

Zijn er dan geen nadelen?

Ja en ook weer nee: Hij is 8 kantig dus kan je eigenlijk maar 8 taken bijhouden Maar omdat je in de app meerdere taken kan invoeren kan de van de 8 driehoeken elke hoek een taak geven of als je het midden ook nog nodig zou hebben kan 1 vlak dus eigenlijk 4 taken kwijt. Ik vind dat zelf wat onoverzichtelijk want je moet dan in de app wel aangeven welke taak je toen deed tijdens die registratie. Dat kan dus het nadeel zijn. Dus als je aan meer projecten werkt, of aan meerdere taken, dan is de Timeular niet de ideale oplossing, als je het aanpassen in de app niet wil doen. 

Het andere nadeel ja als je niet consequent je Timeular omdraait registreer je nog steeds niet je exacte tijd per taak of project. Je moet nog steeds wel iets zelf doen.

Timeular voor mij.

Ik ben er een  groot fan van. De eenvoud, Nice design (het staat leuk op je bureau) en het gemak werkt voor mij. Ik gebruik het om te zien aan welke taken ik tijd of te veel tijd besteed en hoeveel uur ik voor mijn klant aan het werk ben en kan ik dat dus weer makkelijk verantwoorden naar hen toe. Hierdoor kan ik altijd terug vinden hoeveel uur ik aan welk project gewerkt heb. Maar ik leer ook nauwkeuriger inschatten hoe lang bepaalde taken werkelijk duren. Het plannen van mijn week wordt hierdoor nog makkelijker.

Wil jij deze handige tool ook?

Wil jij ook deze Timeular en er achter komen hoeveel tijd je waar aan besteed? Je kunt hem hier kopen.

En ontdek je dat je teveel tijd kwijt bent aan de verkeerde taken?

Als je er nu achter komt tijdens het registreren van je taken dat je eigenlijk veel taken zelf uitvoert die je tijd en geld kosten of je vrije tijd opslokken?
Laten wij dan eens een Virtueel Bakkie doen dan gaan we samen kijken of ik die taken van je kan overnemen zodat jij meer tijd hebt om aan je bedrijf te werken of aan je privéleven kan besteden.

Aanbevolen blog Hoe organiseer je overzichtelijk je agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.